LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
ATELIERE DE TRADUCERI
Dramaturgie suedeză în traducere în limba română

Organizator: Cercul de Studii Scandinave al Secției de suedeză (Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice) în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Ziua UNATC 2018

Deși, de-a lungul timpului, instituția în care ne aflăm a purtat mai multe titulaturi oficiale, ceea ce nu s-a pierdut niciodată a fost ideea că prima și cea mai importantă școală de teatru și film din România trebuie să rămână, în nume și spirit, sub semnul lui Ion Luca Caragiale. De aceea, a părut firesc să celebrăm în fiecare an, pe 30 ianuarie, ziua în care s-a născut marele dramaturg, și ziua universității noastre.

Teatrul și filmul sunt, înainte de orice, arte născute dintr-un efort colectiv, bazat pe creativitate, colegialitate și sprijin reciproc. Dacă rolul asumat de UNATC este în principal cel pedagogic, în vederea formării noilor generații de creatori și teoreticieni, atunci ziua UNATC este dedicată, deopotrivă, studenților dar și celor care s-au dedicat pregătirii lor – profesori și tehnicieni.


prof.univ.dr. Dan Vasiliu și prof.univ.dr. Florin Zamfirescu
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Florin Zamfirescu – UNATC „I.L. Caragiale”
conf.univ.dr. Nicolae Mandea și prof.univ.dr. Sergiu Anghel, președintele Senatului UNATC


Comunicat
02 februarie 2018

Pentru mai multe detalii accesați acest link

Ziua UNATC
30 ianuarie 2018

Stimabili! Onorabili! Faceți tăcere!...

În fiecare 30 ianuarie, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București îl sărbătorește pe I.L. Caragiale, patronul spiritual al cărui nume îl poartă cu mândrie.

Ne lăsăm inspirați de creativitatea, originalitatea, ludicul și umorul lui Caragiale, pentru a vă primi pe dumneavoastră, invitații noștri, într-o atmosferă veselă în care își găsește locul și sobrietatea academică.

Am pus la cale un program pentru gusturi și așteptări care mai de care.

- 12:00 Ceremonie Professor Emeritus - Florin Zamfirescu / sala Ileana Berlogea

- 14:00 Decernare diplome de merit și excelență / sala Ileana Berlogea

- 18:00 Proiecție scurtmetraje - Producție UNATC / sala Cinema

- 19:30 Spectacol "Bădăranii" / sala Cinema


Summer Program
cu Robert Wilson

Watermill Center New York anunță deschiderea înscrierilor pentru Școala de Vară 2018!

Wattermill Center este o fundație de artă înființată de regizorul american de avangardă Robert Wilson. În fiecare an, sub coordonarea sa, tineri creatori din diferite specializări lucrează la conturarea proiectelor pe care acesta urmează să le realizeze în cele mai importante teatre ale lumii.

Cei interesați să aplice pentru a se alătura colegilor din alte țări în cadrul acestui program pot afla mai multe detalii vineri, 2 februarie, în cadrul unei întâlniri de prezentare susținută de scenograful Adrian DAMIAN (participant la ediția din 2017 a programului și realizator al scenografiei spectacolului ,,Rinocerii” de Eugene Ionesco, montat de Wilson la Teatrul Naţional ,,Мarin Sorescu” din Craiova).

Întâlnirea va avea loc la sediul UNATC – în funcție de solicitările dumneavoastră vom comunica și ora.

Persoanele interesate de întâlnire ne pot contacta la adresa: orientare.cariera@unatc.ro

Cererea de aplicație o găsiți la adresa: https://www.watermillcenter.org/apply/
Termen limită de înscriere: 17 februarie 2018


CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

   Rezultate concurs GRADAȚIE DE MERIT


Punctaj acordat pentru obţinerea gradaţiei de merit Rezultate
Punctaj acordat pentru obţinerea gradaţiei de merit Facultatea de Film Rezultate

Eventuale contestaţii se înregistrează la Registratura Rectoratului pana la data de 18 ianuarie, ora 15:00.

Menţionăm că pentru candidaţii care au obţinut nota 1 (unu), nu au putut fi evaluate dosarele pentru că nu există justificarea calificativelor acordate în fişa de autoevaluare.
Metode de educatie nonformală-teatru de improvizaţie.Festivalul ImproTEEN
(13 noiembrie -11 decembrie 2017)

Metode de educatie nonformală-teatru de improvizaţie.Festivalul ImproTEEN” este un proiect al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, finanţat de către Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS CIVITAS ȋn cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie. UNATC „I.L Caragiale” se numără printre partenerii culturali incluși în proiect.

Raportul detaliat: link document PDF

CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

   Lista candidatilor inscrisi la concurs.


Lista candidatilor inscrisi la concursul pentru obtinerea gradatiei de merit - personal didactic auxiliar IANUARIE 2018 Rezultate


PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC 2017
ediția a V-a

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB vă invită la evenimentul Premiile Creativității ARCUB – UNATC, ediția a V-a. Festivitatea are loc la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75-77), sala Ileana Berlogea, pe data de 15 decembrie 2017, orele 18:00.

Programul evenimentului

- Orele 18.00, sala Ileana Berlogea - festivitatea Premiile Creativității ARCUB - UNATC 2017

Evenimentul va fi deschis cu un moment de reculegere în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României.

- Orele 19.00, sala Ileana Berlogea - spectacol commedia dell`arte „Slugă la 5 stăpâni” de prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu în interpretarea actorilor de la Master, Arta actorului, anul II

Prezentator: Lucian Ionescu, actor
În cadrul festivității se va acorda titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților din universitățile bucureștene care au demonstrat prin realizări remarcabile faptul că sunt creativi și inovatori fie în domeniul științelor umaniste, fie în cel al științelor exacte.

Universități participante: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea Titu Maiorescu București.

AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a
Câștigători

Concursul pentru tineri actori, Audiție Națională, ediția a V-a, organizat de UNATC „I.L.Caragiale” împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis București a ajuns la final. Câștigătorii au fost selectați pentru spectacolul „12” care se va juca anul viitor la Teatrul Metropolis. Regizor: Emanuel Pârvu

 • - Cătănoiu Alexandru
 • - Daniel Ionescu
 • - Lorena Zăbrăuțanu
 • - Andreea Hristu
 • - Cristian Bota
 • - Laurențiu Drăgan
 • - Denis Hanganu
 • - Mihai Carla
 • - Mihai Nițu
 • - Corina Butnaru
 • - Bianca Cuculici
 • - Vlad Nicolici
 • - Matei Arvunescu
 • - Alina Suărășan
 • - Laura Mătiuț

Din juriu au făcut parte: Florentina Bratfanov – director de casting, Emanuel Pârvu – regizor, Adrian Titieni – actor, George Ivașcu – actor și director al Teatrului Metropolis, Viorica Capdefier – director de casting, Floriela Grapini – director de casting, Alexandru Darie – regizor și director al Teatrului Bulandra.


Teatrul aplicat în Educația Contemporană
Teorie și practici

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” organizează în perioada 4 – 6 Decembrie 2017 Conferința Internațională ”Teatrul aplicat în educația contemporană„/ ”Applied Theatre in Contemporary Education Theory and Practices„. Evenimentul se dorește a fi o întâlnire a studenților, masteranzilor și doctoranzilor cu specialiști din domeniul Pedagogiei Teatrale din țară și străinătate. Inițiativa Masterului de Pegagogie Teatrală, în colaborare cu Școala Doctorală este susținută de Proiectul UNATC Junior (finanțat de MEN, prin FSS 2017).

Conferința se desfășoară pe următoarele coordonate de analiză: Pedagogia Teatrală. Direcții și inovații în contemporaneitate și Eficiența aplicării Artei Teatrului în învățământul preuniversitar.

Conferința ”Teatrul aplicat în educația contemporană„ urmărește alinierea școlii românești de teatru la mișcarea teatrală europeană și crearea de punți de comunicare între profesorii și studenții UNATC cu profesioniști din domeniul pedagogiei teatrale la nivel național și internațional.

Accesând acest link se poate descărca programul conferinței - EN

Accesând acest link se poate descărca programul conferinței - RO

Accesând acest link se poate descărca broșura - EN


Proiectului de internship pentru actori
"UN AN LA MASCA"

Teatrul Masca anunta a doua etapa a Proiectului de internship pentru actori “UN AN LA MASCA” (noiembrie 2017 – octombrie 2018).

In acest sens se va organiza in data de 16 noiembrie un CASTING pentru selectarea participantilor – (4 locuri: 2 locuri barbati, 2 locuri femei).

In perioada internshipului actorii alesi in urma castingului:

• vor beneficia de antrenamente specifice teatrului nonverbal si teatrului de strada;

• vor fi distribuiti in roluri consistente in spectacolele de interior (9 ianuarie – 28 aprilie 2018) si in cele ale stagiunii outdoor (perioada 29 aprilie-31 septembrie 2018);

• vor avea posibilitatea sa joace in stagiunea indoor un numar de 25 de reprezentatii si in stagiunea outdoor, aproximativ 70 de reprezentatii;

• vor avea sansa de a participa la turneele din tara si din strainatate;

• vor primi timp de 1 an, o suma fixa lunara, comparabila cu salariul mediu al unui actor dintr-o institutie de spectacole din subordinea Primariei.In vederea inscrierii la casting, candidatii vor trimite pana in data de 15 noiembrie urmatoarele informatii pe adresa office@masca.ro:

• Studii superioare absolvite cu diploma de licenta in specializarea actorie/arta actorului

• Varsta – 23-30 ani;

• Scrisoare de recomandare (din partea unui profesor etc.);

• CV actualizat;

• Fotografii de prezentare;*Mentiune: in conditiile admiterii la proiectul de internship se va solicita adeverinta medicala care sa ateste posibilitatea de a face fata la efort fizic sustinut.

Castingul va avea loc la sediul teatrului joi 16 noiembrie, ora 11.00 si va cuprinde doua probe: proba practica si interviu. Candidatii se vor prezenta la casting in costum de miscare/ haine lejere.
CONCURSUL de PROIECTE pentru
TINERI REGIZORI și SCENOGRAFI ROMÂNI

Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, 2018. Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2018, la o dată ce va fi stabilită, de comun acord.

Condiţii de participare:

• Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și care să aibă maxim 8 personaje

• Proiectul va fi conceput pentru Sala studio “Ion D. Sîrbu” (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)

• Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani

• CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectuluiData limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2016 – transmise prin poștă la sediul teatrului, sau pe e-mail: artistic@tncms.roAccesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.


Concurs dedicat realizatorilor de animații scurte.
AARC îi invită pe artiștii pasionați de animație să conceapă noul spot de prezentare al site-ului. AaRc.ro este un site inițiat și finanțat de Uniunea Cineaștilor din România - UCIN și se dorește o imagine nouă a identității noastre vizuale, tot animată, și lansăm concurs. Avem nevoie de un spot de animație de 12 secunde, care să ne reprezinte. Cuvintele cheie sunt: film, film românesc, cineast, acțiune, motor! Competiția este deschisă tuturor realizatorilor de animație.

Pentru mai multe detalii accesați acest link


„O noapte în Tokoriki”
premiul CILECT
„O noapte în Tokoriki”, scurtmetrajul semnat de Roxana Stroe, absolventă UNATC – Regie de film, a fost distins cu premiul CILECT la categoria cel mai bun film studențesc de ficțiune. Conform punctajului obținut „O noapte în Tokoriki” s-a clasat pe locul al doilea din cinci. UNATC, prin Facultatea de Film este membru CILECT (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision).


ARTA TEATRULUI ÎN EDUCAŢIE
UNATC organizează un program de studii postuniversitare dedicat celor interesaţi de modul în care artele spectacolului pot fi integrate şi utilizate în procesul de formare educaţională a copiilor şi adolescenţilor.

Programul include cursuri teoretice şi practice (200 de ore de activităţi didactice / 20 credite) şi oferă la absolvire un certificat de atestare, recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Durata: 3 luni
Limba de predare: română
Număr de locuri: 30
Taxa: 1200 de lei* (poate fi plătită în două tranşe de 600 lei, prima la confirmarea locului)
* Pentru cursanţii care fac dovada prin adeverinţă că sunt cadre didactice în activitate, taxa este de 800 lei

Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Fișă de înscriere postuniversitar: descarcă document

EU Council Presidency Logo Competition

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va asigura, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, un proiect de importanță majoră pentru întreaga societate, aflat în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe - Unitatea pentru Pregătirea Președinției României la Consiliul UE. Acest interval de vizibilitate reprezintă o oportunitate pentru promovarea țării noastre atât în anul premergător, cât şi pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.


Detaliile organizării și desfășurării concursului sunt prevăzute în regulamentul de concurs
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru
între 9 și 16 iulie

Cu bucurie vă anunțăm că scurtmetrajul Irreversible, regizat și produs de Lect.univ.dr. Laura Lăzărescu-Thois, a fost premiat la Varna - The Quarantine Film Festival. Varianta de 1 minut, Reversible, este selecționată în competiția oficială și la Film One Fest, în New Jersey, SUA.

Puteți găsi mai jos lista cu selecțiile și premiile de până acum:

Irreversible (3.53 min)
Award - The Quarantine Film Festival – Varna 2017
Best Emerging Talent – Merzedes Benz Bokeh International Fashion Film Festival in South Africa 2016
Marele premiu, Premiul OIF – Around the Tres Courts Romania, 2016
Competition - One Take Film Festival – Zagreb, Croatia 2016
Competition - Vasteras Film Festival, Sweden 2016
Nominee Best Experimental Short – WideScreen Film & Music Festival, Miami Florida, 2017
Competition - Miami Fashion Film Festival 2016
Competition - Istanbul Fashion Film Fest 2016
Competition - 47. Kraf 2016 Rijeka
Competiție categorie experimental - Filmul de piatră 2015


Reversible (1 min) Best Movie 1 minute – Festival do Minuto, Brasil, 2016
Competition: One Film Fest – New Jersey 2017
Competition: One Shot International Film Festival, Yerevan, Armenia 2017


Dezlegare la LICENȚĂ ANIMAȚIE @ UNATC ILC

Facultatea de Film anunță cu mare plăcere înființarea primei secții dedicate filmului de animație din România. Licența în Animație are o durată de 3 ani timp în care studenții vor fi inițiați în toate tehnicile, 2D, 3D, analog și digital. Mulțumim tuturor celor ce au susținut acest demers și în special eforturilor și perseverenței domunului profesor Radu Igazsag.


Ceremonia decernării
titlului de Doctor Honoris Causa

Actor, regizor de teatru și profesor, Grigore GONȚA este una dintre cele mai apreciate personalități artistice din țara noastră. Născut în 1938, la București, a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1963, la clasa profesorilor Ion Sahighian și David Esrig.

Remarcat chiar în spectacolul de absolvire, „Trei gemeni venețieni”, în care interpreta triplul rol al lui Zanetto, debutează pe scena profesionistă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. În scurt timp, revine în București, mai întâi la Teatrul Nottara și la Teatrul de Comedie, iar apoi, ca actor, regizor și director general adjunct, la Teatrul Național.

În aceeași perioadă, este invitat să se alăture corpului profesoral al Institutului de Teatru și Cinematografie – ca profesor și, ulterior, Decan al Facultății de Teatru, contribuind decisiv la formarea a cinci promoții de actori. Printre cele mai cunoscute nume îi putem menționa pe: Claudiu Bleonț și Claudia Maxim (promoția 1983), Diana Gheorghian, Natașa Raab, Adrian Titieni și Angel Rababoc (promoția 1988), Cornel Scripcaru și Mihai Bisericanu (promoția 1990, împreună cu Gelu Colceag), Mihai Călin și Tania Popa (promoția 1994), Monica Davidescu și Florin Dumitru (promoția 1998).

Performanțele sale artistice și pedagogice s-au bazat întotdeauna pe principii riguroase în pregătirea actorului, dublate de inteligență și simț scenic. Dincolo, însă, de imaginea severă a profesorului și creatorului de succes, s-a ascuns întotdeauna, și așa cum ne dezvăluie un apropiat colaborator al său, Alexandru Lazăr un om „duios, tandru, sentimental, melancolic, plăcut, simpatic, amabil, binevoitor, sincer, loial, ager, pătrunzător, dinamic, plin de surprize, onest, integru și peste toate BUN PRIETEN”.


prof.univ.dr. Grigore Gonța – Doctor Honoris Causa UNATC „I.L. Caragiale”
prof.univ.dr. Sergiu Anghel, președintele Senatului UNATC și Grigore Gonța
Senatul UNATC și prof.univ.dr. Dan Vasiliu rostind Laudatio
prof.univ.dr. Adrian Titieni, Președintele de Onoare al UNATC, felicitându-l pe Grigore Gonța
Grigore Gonța înconjurat de colegi și familie - Eugenia Maci, Ludmila Patlanjoglu, Ilinca Tomoroveanu, Monica Davidescu, Margareta Pâslaru, Camelia Maxim, Nicolae Mandea, Adrian Titieni, Gheorghe Visu, Mihai Mălaimare, Traian Stănescu, Dan Istrate


Descarcă fișierul LAUDAȚIO GRIGORE GONȚACINETic Hackathon
THE CAVE – experiment și experiență

CINETic – organizează un atelier unde sunt invitați să participe programatori și designeri care vor să intre într-un univers interdisciplinar al realității virtuale și tehnologiilor de frontieră. Împreună, aceștia vor avea șansa să experimenteze și să dezvolte un proiect inedit pentru un sistem de proiecție imersiv 3D de tip CAVE (Computer Assisted Virtual Environment) pornind de la teme propuse și stabilite împreună, sub coor-donarea cercetătorilor din cadrul CINETic.


Dacă doriți să participați la atelierul CINETic Hackathon accesați acest link pentru mai multe detalii.

Workshop Commedia dell`Arte

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada 4 – 15 septembrie 2017, un workshop de commedia dell`Arte susținut de actorul italian Enrico Bonavera. Timp de 10 zile, între orele 16.00 și 20.00, se vor lucra structuri și teme de improvizație, personaje, „tipuri” și măști din commedia dell`Arte, funcții dramaturgice ale personajelor etc.

Este pentru prima oară când Enrico Bonavera susține un workshop în România dedicat actorilor profesioniști.

Actorii și actrițele care vor să participe la workshop-ul de commedia dell`Arte sunt rugați să trimită un CV și o fotografie până pe data de 28 august, la adresa de mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro.

Costul workshopu-ului este de 500 lei, iar numărul de locuri este limitat (maximum 20 de persoane). Teatrul EXCELSIOR nu asigură cazarea sau masa participanților din provincie.

Enrico Bonavera este elevul celebrului actor de commedia dell`Arte, Ferruccio Soleri. Încă din anul 1987, Bonavera joacă la Piccolo Teatro di Milano, unde, printre alții, i-a interpretat pe Brighella și apoi, a preluat de la maestrul său, rolul lui Arlecchino din deja miticul spectacol „Slugă la doi stăpâni” pus în scenă de Giorgio Strehler. Ca profesor, a colaborat cu Școala de actorie a Teatrului din Genova, cu Școala Europeană San Miniato din Pisa, cu Academia Internațională de Commedia dell`Arte care funcționează la Piccolo Teatro di Milano (condusă de Ferruccio Soleri), cu Teatrul Figura `Odradek` în colaborare cu Universitatea din Toulouse sau cu ISTA condusă de Eugenio Barba.


FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ
PLEDEZ PENTRU TINE(RI)

Anul ăsta pledăm pentru tine(ri) între 7 și 14 noiembrie 2017. Dacă vrei să ni te alături, te așteptăm să propui un spectacol până pe 15 iunie 2017. E simplu și nu-ți ia mult timp! Aruncă un ochi (bun J) pe schițele din attach, să vezi dacă montarea poate fi adaptată la spațiile noastre, verifică dacă sunt îndeplinite condițiile pentru înscriere, completează formularul și trimite-ne filmarea. Noi alegem și-ți dăm de veste!


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Studenții și profesorii din UNATC,
premiați la Festivalul de Teatru Okaua (ediția aV-a)

Secțiunea Scenografie

 • Premiul de Excelență: coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean și prof.asoc.dr. Maria Dore UNATC „I.L. Caragiale”

Secțiunea Studenți

 • Premiul pentru cel mai bun afiș: “Ei și”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul special al juriului: Kostas Mincu, pentru rolul “Rogojin”, din spectacul „Idiotul”, UNATC „I.L.Caragiale”
 • Premiul pentru cele mai bune costume: Trupa de Teatru “Ciociada”, UNATC București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul pentru disctinţie ex aequo “Adrian Pintea” : Mircea Alexandru Băluță și Alexandru Făiniși, UNATC București
 • Premiul pentru Cea mai bună regie: Andreea Ciocîrlan Trupa de Teatru “Ciociada”, UNATC București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul pentru Cea mai bună regie: cu participarea spectacolului la festivalul „Hyperion iese la Godot”: Bogdana Darie, pentru spectacolul „Idiotul” UNATC București
 • Premiul I Improvisso: Carol Ionescu, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar: Nicoleta Moscalenco, pentru rolul “Marie” din spectacolul „Ei, Și?”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC București
 • Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar: Cozmin Dinu, pentru rolul “Ganea” din spectacolul „Idiotul”, UNATC, București
 • Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal: Ada Dumitru , pentru rolul “Varia” din spectacolul „Idiotul”, UNATC București
 • Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal: Carol Ionescu, Kostas Mincu, Mircea-Alexandru Băluță, pentru rolul “Bartholomeus”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București pentru spectacolul “Ei, și?”
 • Premiul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pentru cea mai bună actriță: Alexa Tofan, UNATC București
 • Premiul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pentru Cel mai bun spectacol, cu participarea la ediția din anul 2018: “Ei, și?”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
 • Premiul II pentru Cel mai bun spectacol: “Idiotul”, UNATC, București
 • Premiul I pentru Cel mai bun spectacol: “Ei, și”, Trupa de Teatru Ciociada, UNATC, București
Prelungirea cursurilor de pregătire pentru specializarea Regie de film

Facultatea de Film organizează cursuri de pregătire în vederea concursului de admitere din septembrie 2017, studii universitare de licență, pentru specializarea Regie de film cursurilor de pregătire sunt prelungite cu încă 3 ședințe (20, 27 mai și 10 iunie).


Accesând acest link se poate descărca calendarul cursurilor de pregătire.

Premiile SEECS Short Film Festival

Felicitări studenților UNATC ”I.L.Caragiale” pentru premiile obținute în cadrul ediției cu numărul 3 a International SEECS Short Film Festival!


Best Film: ”A night in Tokoriki”, director Roxana Stroe

Best Experimental Film: ”Realscope”, director Enxhi Rista

Best Editing: Roxana Bain & Cosmin Stîngă for ”The Washroom”, director Adina Diana Savin

Special Jury Award: ”Man on the Moon”, director Mihnea Aliciu

Honorable Mention: ”Esmeralda”, driector Andrei Tache-Codreanu

Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a

Teatrul de Comedie vă invită să participați – în cadrul Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a, 27 mai – 4 iunie 2017 la următoarele workshop-uri dedicate tinerilor actori și dramaturgi din România:

WORKSHOP OPERA PEKING (JING JU)

Compania de teatru Star Theatre Beijing vă așteaptă – pentru prima dată în România - la un workshop dedicat tradiționalei arte a spectacolului Jing Ju. Peking Opera (Jing Ju) este o formă tradițională de artă a spectacolului din China, cu o vechime de peste 300 de ani, care combină Într-un mod armonios muzică, performanță vocală, pantomimă, dans și acrobație.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

WORKSHOP TEHNICA ONE-MAN SHOW-LUI CU THADDEUS PHILLIPS

Thaddeus Phillips este regizor de teatru, scenograf și actor de teatru și film originar din Denver, Colorado, cunoscut în special pentru producțiile Red-eye to H avre de Grace, 17 Border Crossings și The Amazing Spider-Man 2. Spectacolele sale au fost montate la New York Theatre Workshop, Barrow Street Theatre, PS122 etc precum și în Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Serbia, Mexic, Slovenia, Columbia, Costa Rica și Italia.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

WORKSHOP DE SCRIERE DRAMATICĂ COORDONAT DE MATEI VIȘNIEC ȘI SAVIANA STĂNESCU

Festivalul Comediei Românești continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie, ediția a III-a, 2017

Condiții de înscriere: CV-ul participantului; un fragment de min. 10 pagini (cu diacritice) dintr-un text de comedie propriu; disponibilitate în perioada 8 mai – 4 iunie;

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.


Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor lucra împreună cu Matei Vișniec și Saviana Stănescu, pentru a le perfecționa, în cadrul Laboratorului de Comedie.


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

Anunț proiecte FDI

În atenția profesorilor și studenților UNATC

În conformitate cu art. 197, litera b) din LEN nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se formează un fond distinct pentru dezvoltarea instituțională (FDI), din bugetul alocat Ministerului Educației Naţionale, care se adresează celor mai performante instituții de învățământ superior din fiecare categorie1. Repartizarea acestui fond se realizează pe baza unei competiţii de proiecte organizate de către CNFIS.

FDI are ca scop susţinerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităţilor de stat din România, în vederea creşterii capacităţii instituţionale şi îmbunătăţirii calităţii sistemului naţional de învățământ superior.

Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.


Lumea cinematografiei românești l-a pierdut pe regizorul George Cornea

Operator de film, scenarist și regizor, George Cornea a încetat din viață marți, 14 aprilie 2017, și a fost înmormântat pe 18 aprilie, la Cimitirul Luteran din Capitală.

Născut și școlit în București, George Cornea a desfășurat o bogată activitate artistică, dar și pedagogică. O lungă perioadă de timp a lucrat la studiourile cinematografice Buftea ca operator de filmare la zeci de producții românești. Debutul regizoral l-a avut în anul 1975, cu filmul „Patima”, care s-a bucurat de un mare succes. A realizat un număr impresionant de filme, precum „Doi haiduci și-o crâșmăriță” (1993), „O vară cu Mara” (1988), „Vulcanul stins” (1987), „Căruța cu mere” (1983). Un punct de reper al carierei sale a fost întâlnirea cu Sergiu Nicolaescu, alături de care a făcut adaptarea pentru cinematografie a celebrului film „Mihai Viteazul” (1977). În paralel, a fost profesor universitar la Academia de Arte „Luceafărul” și la Universitatea Hyperion din București.

A fost recompensat cu mai multe premii, dintre care două ale Uniunii Cineaștilor din România.
Filmele sale rămân mărturia pasiunii și devotamentului cineastului George Cornea. Rămas bun!


Cu durere în suflet anunţăm încetarea
din viaţă a profesorului Gheorghe Ceaușu

Cu inimile grele, anunțăm plecarea dintre noi a profesorului universitar doctor Gheorghe Ceaușu, Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”.

Teoretician al culturii și filosof, și-a dedicat întreaga viață artelor spectacolului. Autor a nenumărate volume, dintre care: „Lumea ca spectacol și spectacolul ca lume”, „Fenomenologia aroganței”, „9 discipline și 3 domenii”, a susținut conferințe și seminarii și a făcut parte din comisii profesorale. A ajutat generații de studenți să își croiască un destin artistic și a urmărit cu atenție și instinct estetic activitatea culturală românească.

Vorbea despre experiența universitară cu deplină recunoștință: „UNATC e un spaţiu, un climat, o atmosferă cu funcţie de templu unde se oficiază, se modelează, se ajustează, se formează şi se cizelează caractere şi artişti. Eu mă consider un produs al acestui climat.”
Rămas bun, Maestre! Mulțumim pentru toate învățăturile pe care ni le-ați oferit!


Anunț Concurs CINETic

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie – UNATC cu sediul în Bucuresti, Str. Matei Voievod nr. 75-77, sector 2 anunţă scoaterea la concurs a urmatoarelor posturi vacante:

Tehnician Electrician studii medii TR I

Inginer Programator Gr I

Candidaţii vor depune până la data de 05 mai 2017, ora 13:00, la sediul organizatorului dosarul de înscriere la concurs


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

ADMITERE 2017
CURSURI DE PREGĂTIRE

Cursurile de pregătire pentru programele de studii din domeniul Teatru şi Artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuşi-Marionete, Coregrafie), Scenografie, Teatrologie se vor desfășura începând cu data de 17 februarie 2017, pe module, în funcţie de fiecare specializare.

Modul I - 17, 18, 19 februarie 2017

Modul II – 17, 18, 19 martie 2017

Modul III – 24, 25, 26, 27, 28 aprilie 2017


Accesând acest link se poate descărca fişierul pentru mai multe detalii.

CONCURS PENTRU ACORDAREA
GRADAȚIEI DE MERIT

CALENDARUL CONCURSULUI PENTRU ACORDAREA GRADAȚIEI DE MERIT PERSONALULUI DIDACTIC AUXILIAR

   Rezultate concurs GRADAȚIE DE MERIT


Punctaj acordat de Comisia de Contestaţii pentru obţinerea gradaţiei de merit Rezultate contestaţii
Facultatea de Teatru Descarcă rezultate concurs
Facultatea de Film Descarcă rezultate concurs
Rectorat Descarcă rezultate concurs

Eventuale contestaţii se înregistrează la Registratura Rectoratului:

09 februarie ora 14:00 - 16:00

10 februarie până la ora 14:00

Menţionăm că pentru candidaţii care au obţinut nota 1 (unu), nu au putut fi evaluate dosarele pentru că nu există justificarea calificativelor acordate în fişa de autoevaluare.
01-06 Februarie 2017 Depunerea dosarului de candidatură (dosarele se depun în zilele de 1,2,3 și 6 februarie la registratura Rectoratului în intervalul orar 09:00-16:00)
07-08 Februarie 2017 Evaluarea dosarelor de concurs (Responsabili: coordonatorii de departament și Comisia de Concurs)
09 Februarie 2017 Validarea rezultatelor concursului pentru obținerea gradației de merit și anunțarea acestora (Responsabil: Consiliul de Administrație)
10 Februarie 2017 Rezolvarea contestațiilor (Responsabil: Comisia de Contestații)

Documente utile:

Calendarul concursului: Descarcă

Cerere înscriere concurs gradație de merit: Descarcă

Regulament de acordare a gradație de merit: Descarcă

Comunicat în legătură cu
litigiul Andrei Rus vs. UNATC

În data de 23.01.2017, la Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, în materia Litigii de muncă, instanța de judecată în procedură de apel a hotărât anularea deciziei de sancționare nr. 242/1.07.2015, urmând ca universitatea să restituie sumele reținute din salariu actualizate cu inflația plus daune morale de 1 leu.

În acest fel este anulată sancțiunea administrativă asimilată unui conflict de muncă.

Înaintea sancțiunii administrative a existat o propunere de sancțiune mai gravă, de desfacere a contractului de muncă, decisă de Comisia de etică a UNATC. Senatul a manifestat o atitudine de clemență și a adoptat o sancțiune mai puțin drastică, dar care a fost contestată. Această sancțiune a fost anulată de instanță. Pe cale logică, ar rezulta că decizia Comisiei de etică rămâne valabilă.

Sancțiunea Senatului UNATC rămâne fără consecințe administrative, dar nu mai puțin motivată în conținutul său, ca decizie în planul eticii universitare. Dacă o sancțiune administrativă poate constitui materia unui conflict de muncă, decizia unei comisii de etică reprezintă, pe fondul problemei, un atribut al autonomiei universitare în temeiul legilor educației care prevăd existența codurilor etice în universități.

Problema felului în care cadrul didactic Andrei Rus se raportează la comunitatea universitară din care face parte este nerezolvată și rămâne a fi discutată în continuare. Temeiul acestor discuții nu poate fi decât Codul de etică al universității și principiul autonomiei universitare. Dreptul universității de a dezbate propriile probleme pornind de la un set de valori nu poate fi suspendat prin prevederi referitoare la litigiile de muncă.

Nu vrem să extindem această dezbatere în presă. Nu tratăm acest conflict ca pe un conflict între un angajat și angajator. Andrei Rus este absolvent al UNATC și membru al unei comunități academice care l-a tratat cu generozitate și respect. Ne dorim ca lucrurile să evolueze într-un spirit academic specific mediului universitar.


Conf.univ.dr. Nicolae Mandea,

Rector UNATC “I.L.Caragiale”


Notă : În data de 27.02.2017 a sosit la UNATC Comunicarea Hotărârii Civile nr.312/2017 din data de 23 ianuarie 2017 privind Dosarul nr. 30393/3/2015, Materia : Litigii de muncă, Stadiul procesual : Apel, Obiectul dosarului :
contestație în anulare, document accesibil aici.

La o lectură atentă, se poate observa preponderența acordată de instanță Codului muncii față de legislația specială reprezentată de Legea Educației Naționale și, subsecvent, Codul de etică Universitară, înlăturând astfel Decizia de sancționare nr.242/1.07.2015 și Hotărârea Comisiei de etică nr.1847/3.06.2015.

„Idiotul” la Festivalul Internațional FACT
din Budapesta

Spectacolul „Idiotul” după F.M. Dostoievski, dramatizare de lect.univ.dr. Bogdana Darie va fi prezentat publicului din Budapesta, pe data de 3 februarie, prima zi a festivalului FACT (Festival, Arts, Cinema and Theatre).


 • Din distribuție fac parte actori de la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, ciclul Licență:
 • Prințul Mîșkin: Alexandru Făiniși
 • Rogojin: Kostas Mincu
 • Nastasia Filipovna: Alexa Tofan
 • Ippolit Terentiev: Alexandru Petcu
 • Varia: Ada Dumitru
 • Ganea: Cozmin Dinu
 • Toțki: Stama Alexandru
 • Aglaia Epancina: Marina Fluerașu
 • Generalul Epancin: Alin Potop
 • Generăleasa Epancina: Nicoleta Moscalenco
 • Ptițîn: Victor Bădoi

 • Coordonatori proiect:
 • Regia: lector univ.dr. Bogdana Darie
 • Asistent regie și mișcare scenică: drd. Romina Sehlanec

Organizat de Universitatea de Teatru și Film din Budapesta, festivalul FACT reunește trupe de actori de la câteva școli de teatru din Europa: Bayerische Theaterakademie August Everding (München, Germania), DAMU (Praga, Cehia), Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (București, România), Accademia Teatro Dimitri (Verscio, Elveția). Vor mai participa Facultatea de Arte - Universitatea din Kaposvár (Kaposvár, Ungaria) și instituția gazdă, Universitatea de Teatru și Film din Budapesta.

Din programul FACT face parte și conferința E:UTSA (EUROPE: Union of Theatre Schools and Academies) în cadrul căreia prof.univ.dr. Tania Filip, director al Departamentului Arta Actorului, va face o prezentare a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Deplasarea echipei UNATC la Budapesta este susținută de Institutul Cultural Român.


Festivalul Internațional al Universităților de Artă Teatrală și Cinematografică la Teatrul Ódry Szinpad (FACT)

Descarca Articol

<
UNATC – în topul celor mai bune școli de film din lume
Festivitatea Premiile Creativității ARCUB UNATC 2016

Duminica, 13 noiembrie, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București.

S-a întâmplat în cadrul evenimentului PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB-UNATC 2016 desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC.

 • Emanuela Balint – masterand anul I, Universitatea Națională de de Arte din București
 • Megumi Okuda - studentă în anul IV, specializarea Compoziție, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, Universitatea Națională de Muzică din București
 • Andreea Luciana Coveianu – doctorand, Universitatea Tehnică de Construcții București
 • Ileana Mariana Mateș – doctorand, Universitatea Politehnică din București
 • Alexandra-Elena Ilina– doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Universitatea din București
 • Theodor Georgian Badea – student anul V, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
 • Mihai Frîncu - masterand la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului
 • Andrei Cotarcea - absolvent al secției Regie film și TV, Facultatea de Arte a Universității Hyperion
 • Anca Oana Abălaru – doctorand, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
 • Marian Olteanu – absolvent master UNATC, Facultatea de Teatru
 • Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol inspirat din textele lui W. Shakespeare, „Visul lui Ariel”. Distribuție: Marian Olteanu, Florin Crăciun, Tudor Moraru.

Descarcă LISTA Castigatori Premiile Creativitatii 2016

„Costume Elisabetane” la Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

Expoziția „Costume Elisabetane” poate fi admirată pe toată durata Festivalului de Teatru „Povești” ediția a XI-a (10 – 16 octombrie) în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Curator și coordonator: prof. univ. dr. Ștefania Cenean

„Expoziția de costume Elisabetane este un bun pretext de a redescoperi farmecul tiparelor autentince de epocă. Actorii din spectacolele lui Shakespeare purtau costume fastuoase și greoaie care îi solicitau mult. Un singur costum putea să ocupe un întreg dulap. Tema dată studentelor mele a fost creația unui costum de scenă pentru personajul reginei Elisabeta I. Teatralitatea vestimentației ei, așa cum reiese din picturile epocii, ne duce cu gândul la un personaj de teatru. Costumele în nonculoare au fost croite și realizate personal de către studentele Departamentului de Scenografie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale”: Alina Grecu, Clara Pop, Mădălina Sandu, Andreea Tecla, Florentina Burcea, Maria Ivan, drd. Mihaela Popescu, scenografa Maria Dore și Mădălina Niculae”, a precizat prof. univ. dr. Ștefania Cenean pentru ziarulunirea.ro.


Premii la Festivalul Școlilor de Teatru „Hyperion iese la Godot”
ediția a III-a, 6 - 12 iunie 2016

Spectacolul „Camera albastră” de David Hare o producție UNATC 2016, Licență; profesor coordonator: Mihaela Sîrbu, a fost distins cu trei premii importante:
- cel mai bun spectacol
- cel mai bun actor - Andrei Redinciuc, pentru rolul - Dramaturgul
- cea mai bună actriță - Oana Predescu, pentru rolul - Actrița

Spectacolul „Treapta a 9-a” de Tom Ziegler, producție UNATC 2016, Licență, profesor coordonator: Mihaela Bețiu, a câștigat Premiul special al juriului.

Felicitări !Felicitări Sandrei Isabela Țenț !

Sandra Isabela Țenț - studentă în anul III, secția Regie de Film - a obținut premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj documentar” - „Chat with Alice” la Gala Premiilor Gopo!Felicitări, Ioana Grigore și Roxana Stroe !


La International Short Film Festival Istanbul 2016, studenta (Licență anul III, Regie de Film) Ioana Grigore a primit premiul pentru cel mai bun documentar - „10:34 to Belgrade”, iar absolventa (Master, regie de Film) Roxana Stroe a câștigat premiul pentru cel mai bun film de ficțiune – „Black Friday”.

Filmul „Black Friday” s-a evidențiat la festival și prin afișul de prezentare. Juriul l-a evaluat drept cel mai bun poster.

International Short Film Festival Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice de profil din Europa.
UNATC „I.L. Caragiale” îi felicită pe cineaștii români pentru
participarea încununată cu succes la Festivalul de la Cannes,
ediția a 69-a


Juriul a acordat premiul pentru regie ex-aequo atât românului Cristian Mungiu pentru „Bacalaureat” cât și francezului Olivier Assayas pentru „Personal Shopper”.

Rolurile principale din filmul „Bacalaureat” sunt interpretate de actorii Adrian Titieni și Maria Drăguș. Din distribuție mai fac parte Lia Bugnar, Vlad Ivanov, Rareș Andrici, Gelu Colceag, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Liliana Mocanu ș.a. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Pentru regizorul Cristian Mungiu trofeul primit anul acesta este cel de-al treilea obținut la Cannes. În 2007, a câștigat Palme D'Or, pentru „4 luni, 3 saptamani, 2 zile”. În 2012, a câștigat premiul pentru scenariu cu filmul „Dupa dealuri”.

Pe lista românilor câștigători anul acesta la Cannes se numără și Bogdan Mirică, pentru filmul „Câini” participant la secțiunea „Un Certain Regard”și Alexandru Nanău, pentru documentarul „Toto și surorile lui”.

În competiția oficială a fost selectat și noul film al lui Cristi Puiu - „Sierranevada”.

La Cannes au fost prezentate și două scurtmetraje românești: „4:15 P.M. Sfârșitul Lumii”, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga. „Toate fluviile curg în mare”, în regia lui Alexandru Badea, student UNATC – Regie Film, Master anul II, a concurat în secțiunea Cinéfondation.

Sursă foto: agerpres.ro
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI


În perioada 15-17 aprilie 2016 MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE a organizat OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ARTA ACTORULUI, cu sprjinul Inspectoratului școlar al municipiului București, Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mai multe detalii despre participanți, premiile acordate și desfășurarea evenimentelor sunt disponibile aici.Cinéfondation - La Sélection, 2016


Scurtmetrajul „Toate fluviile curg în mare” regizat de Alexandru Badea (UNATC „I. L. Caragiale”), a fost cuprins în selecția anului 2016 de către Cinéfondation - La Sélection.

Această competiție care se desfășoară în paralel cu selecția oficială a Festivalului de film de la Cannes a ales 18 filme (14 de ficțiune și 4 animații) dintre cele 2300 care au fost prezentate în acest an de către școlile de film din întreaga lume.Festivalul internațional de film de la Berlin, 2016


Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a câștigat "Special Prize of the Generation 14plus" în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Scenarista și regizoarea Roxana Stroe are 24 de ani și este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Are, de asemenea, un master în Arta Regiei de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.