ÎNCEARCĂ NOUA VERSIUNE DE WEBSITE >
LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine
Revista Film Menu

Film Menu” este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi realizată în proporţie de 90 la sută de studenţi ai facultăţii de film din cadrul universităţii. Celelalte zece procente sunt alocate unor articole scrise de colaboratori externi aleşi în funcţie de tematica numărului respectiv.

Revista îşi doreşte să funcţioneze ca o pepinieră a viitorilor specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea se va implica în susţinerea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Române şi a altor evenimente cinematografice susţinute în incinta UNATC sau în alte cinematografe. Va apărea o dată la două luni, cu pauză în timpul vacanţei de vară.

Film Menu” este structurată în nouă rubrici permanente: review-uri de filme noi sau vechi, film non-ficţional, film underground, film de animaţie, adaptări cinematografice, review de cărţi de cinema, cinema vizionar, teorie de film şi festivaluri. Conţine, de asemenea, un amplu dosar dedicat unor curente, genuri cinematografice sau unor probleme specifice cinematografului contemporan.

Primul număr al revistei conţine un dosar dedicat cineaştilor români. Dosarul cuprinde articole despre Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Răzvan Rădulescu, Adrian Sitaru, Dan Piţa, o amplă discuţie cu Radu Jude, o dezbatere a filmului „Moartea domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu şi o discuţie-blitz cu Tudor Voican. Printre cineaştii analizaţi în celelalte rubrici ale numărului se numără: Roberto Rossellini, Laurent Cantet, Anthony Minghella, Wes Anderson, Wim Wenders, Maya Deren sau Aleksei Balabanov.