ÎNCEARCĂ NOUA VERSIUNE DE WEBSITE >
LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
DEPARTAMENTUL: PRODUCTIE DE FILM

DIRECTOR DEPARTAMENT:conf.univ.dr. Doina Maximilian

MASTERAT: PRODUCTIE DE FILM

La nivelul de licență, departamentul Producție de film asigură cursuri strâns legate de producția de film (producție, scenografie, machiaj, legislație etc) pentru toate celelalte departamente din facultate.

Masteratul de Producție de film este recent acreditat, fiind gândit să acopere o zonă extrem de deficitară în industria cinematografică românească. El este deschis tuturor candidaților, provenind din orice domeniu de licență.

În cei doi ani de studiu, masteranzii-producători îndeplinesc roluri diverse în echipele de filmare (asistenți de producție, producători delegați, producători executivi) pentru a putea deprinde atât tehnica și tehnologia filmului, cât și partea lui creativă.

Colaborarea cu celelalte secții ale facultății este obligatorie, încurajându-se coagularea colectivelor de filmare din stadiul de prim draft de scenariu, pentru ca apoi proiectul să fie dezvoltat în echipă.

În cadrul masteratului, studenții realizează ca producători executivi cel puțin un film de ficțiune / digital (HD) în anul 1 și cel puțin un film de ficțiune 35mm color în anul 2.

Există, de asemenea, o colaborare strânsă cu studenții de la licență pentru filmele de anul 2 și 3.

Discipline obligatorii importante:

I. Masterat
Producție de film, Scenariu-concept-buget, Managementul proiectului audiovizual, Postproducția filmului de lung-metraj, Exploatarea filmului de lung-metraj

Discipline opționale importante:

I. Masterat
Legislație europeană în domeniul cinematografiei, Tehnica și tehnologia filmului, Regie de film, Scenografie de film, Arhivistică de film, Cinematograful american post-clasic, Cinematograful european și asiatic post-clasic.