ÎNCEARCĂ NOUA VERSIUNE DE WEBSITE >
LOGO UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
DEPARTAMENTUL: ANIMATIE

DIRECTOR DEPARTAMENT:conf.univ.dr. Radu Igazsag

MASTERAT:FILM DE ANIMATIE

La nivelul de licență, departamentul Animație asigură cursuri de Tehnici multimedia, Tehnici de animație și Regie de animație pentru specializarea Multimedia: sunet-montaj.

Masteratul de Film de animație a apărut în urma dezvoltării acestui gen de film în România, pe fondul dispariției aproape a tuturor studiourile de animație.

Ținta noastă este reclădirea și consolidarea filmului românesc de animație, prin pregătirea de profesioniști capabili să se exprime atât prin tehnicile animației clasice, cât și prin tehnicile moderne computerizate 2D și 3D.

Discipline obligatorii importante:

I. Masterat
Animație, Desen și modelaj, Tehnici multimedia, Grafică, Animație digitală, Regie de film de animație, Montaj și sunet de film, Istoria filmului de animație, Tendințe contemporane în filmul de animație.

Discipline opționale importante:

I. Masterat
Istoria și analiza imaginii, Imagine de film de animație, Scenaristică, Actorie, Arta contemporană, Managementul proiectului cinematografic.

Exerciții vocaționale:
- animație 3D stereo - exercițiu de grup (Master - an1)
- animație, tehnică mixtă, max. 5 minute - individual (Master - an2)
- animație 3D stereo - exercițiu de grup (Master - an2)
- animație, tehnică mixtă, max. 5 minute - individual (Master - an2)